#aamiaiskutsu - Jogurttimyslikakkua ja mansikkamaitoa!


Viime kuussa kirjoittelin teille Arlan uudesta #aamiaiskutsu-haasteesta, jonka tarkoituksena on saada ihmiset nauttimaan hyvästä aamiaisesta hyvässä seurassa. :) #aamiaiskutsuun voi käydä tutustumassa paremmin Arlan sivuilla, joista löydätte myös Instagram-kilpailun. Sivuilta löytyy myös toinen kisa, jossa Arlan oma aamiaiskutsupaku kiertää ympäri Suomea ja juuri sinä voit voittaa tuon pakun omalle pihallesi! Vielä on esim. Keski-Suomeen hakuaikaa jäljellä 24.6. asti. Ei muuta kuin aivonystyrät liikkeelle ja keksimään hyvät perustelut sille, miksi juuri sinun luoksesi tultaisiin tekemään aamupalaa! Houkuttelevaa, eikös? :)


Tällä kertaa laitoin oman #aamiaiskutsun ystävälleni, jolle halusin tarjota jotain vähän erikoisempaa. Onneksi muistin, että minun on pitänyt jo pitemmän aikaa kokeilla tehdä hyydytetty kakku myslistä ja jogurtista, jollaisen joskus teki Katja! :) Eli kiitos vain sinne ideasta, nyt on vihdoinkin testattu ja maistettu moista kakkua. :) Mukavaa, että arjen keskellä voi aamiaisellekin tehdä jotain vähän hienompaa vaihtoehtoa. :D Oli sen verran hyvä kakku, että tätä voisi tehdä ihan juhliinkin tarjottavaksi! Kakun kaveriksi tein mansikkamaitoa, joka osoittautuikin oikein sopivaksi juomaksi. Ihanan raikasta ja valloittavan herkullista! 

Toivottavasti siellä ruudun toisessa päässä joku innostuu tästä #aamiaiskutsu-haasteesta ja lähtee mukaan kokeilemaan uusia aamiaisreseptejä. :)


Viikonlopun juhlista oli vielä hyvissä voimin kukkakimppu, jonka kauneudesta saimme vielä tänäänkin nauttia. :) Sitten itse resepteihin!
~*~

Aamun jogurttimyslikakku
6 annosta

Pohja:

3 dl täysjyvämysliä
3 rkl kaakaonibsejä
2 rkl pellavansiemenrouhetta

Täyte:

2 dl mansikoita
1 dl mustikoita
1 dl puolukoita
6 kpl liivatelehtiä 

Koristeluun:
täysjyvämysliä
mansikoita
sitruunamelissanlehtiä

Valmistus:

Hienonna mysli, kaakaonibsit ja pellavansiemenrouhe esim. monitoimikoneessa. Sulata voi ja lisää ainesten joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (n. 20 cm) leivinpaperilla ja painele seos pohjalle kevyesti. Laita vuoka täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin. 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat, puolukat, mustikat ja vaniljajogurtti keskenään tasaiseksi seokseksi esim. tehosekoittimessa. Kuumenna mansikka-vadelmaproteiinimaito, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne maidon sekaan.  Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana. Sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan myslipohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi, mielellään yön yli. Koristele valmis kakku myslillä, mansikoilla ja sitruunamelissanlehdillä. 

~*~

Mansikkamaito
2 annosta

Ainekset:

250 g mansikoita
3 dl Arla Laktoositonta Kevytmaitojuomaa Suomesta
1 rkl hunajaa
1 tl vaniljasokeria

Valmistus:

Lisää tehosekoittimeen mansikat, maito, hunaja ja vaniljasokeri. Anna sekoittimen pyöriä niin kauan, että juoma on tasaista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta. Kaada laseihin ja nauti heti!

YHTEISTYÖSSÄ Arla.

Kommentit

  1. Oi kun kuulostaa ja näyttää ihanalta aamiaiselta =)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä! Täydellinen tapa aloittaa kesäpäivä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥