18.3.2014

Kinkku-kasvismunakas


Munakas - mikä ihana syy tyhjentää jääkaappi! :D Tuossa viime viikolla olin flunssan kourissa ja piti keksiä jotain helppoa syötävää ilman että täytyisi lähteä kuumeessa kauppaan. Siispä munakkaan pariin! Jääkaapista löytyi mm. kinkkua, kirsikkatomaatteja ja vanhaksi menevää juustoa. Ja kyllä tuli niin hyvää, että ihan harmittaa miten harvoin munakasta tulee tehtyä. Mutta jos nyt ottaisi sellaisen tavoitteen tehdä edes kerran kuussa munakkaan eri täytteillä, niin ei tarvisi enää harmitella! ;)

Kinkku-kasvismunakas yhdelle

Ainekset:

3 kananmunaa
0,5 dl maitoa
75 g kinkkua
n. 5 kirsikkatomaattia
puolikas paprika
pala juustoa
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl suolaa
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl mustapippurirouhetta
voita paistamiseen

Valmistus:

Pilko kinkku, kirsikkatomaatit, paprika ja sipulit. Viipaloi pieni pala juustoa tai tee juustosta raastetta. Riko kananmunat haarukalla kulhossa. Sekoita maito ja mausteet munien joukkoon. Laita voi kuumalle pannulle ja paista hetki sipuleita, kinkkua, tomaatteja ja paprikaa pannulla. Kaada munaseos paistettujen ainesten päälle. Ripottele myös juustokuutiot/-raaste seoksen päälle. Anna munakkaan hyytyä hitaasti pannulla valmiiksi. 

1 kommentti:

  1. Munakas on hyvää! Ja terveellistä. Pitäisi oikeastaan muistaa tehdä useammin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥