12.10.2013

Maa-artisokkakeitto


Enpäs ollut ennen tätä kokeilua tehnyt koskaan mitään maa-artisokista! Hassuja ja röpelöisiä pienokaisiahan nuo olivat. :) Vähän jänskätti niiden makukin, kun en ollut varmaan myöskään maistanutkaan moisia koskaan. Mutta kyllä tämä keitto meni oikein hyvin alas ja varmasti teen toistekin ruokaa maa-artisokista. :) Tuon Emmental-ruokakerman tilalle voi laittaa tietenkin tavallistakin ruokakermaa tai vaikkapa kuohukermaa ja mikäli haluaa saada sen juustoisen maun, sulattaa keittoon juustoraastetta tai vaikkapa palasen sulatejuustoa.

Juustoisa maa-artisokkakeitto
3 annosta

Ainekset:

1 rkl voita
500 g maa-artisokkia
1 porkkana
1 sipuli
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl Arla Keittiö Emmental -ruokakermaa

Valmistus:

Kuori ja pilko kasvikset. Sulata voi kattilassa ja lisää sinne pilkotut kasvikset. Lisää suola sekä mustapippuri ja kuullota kymmenisen minuuttia. Lisää sitten vesi ja kasvisliemikuutio sekä kerma. Anna keiton hautua kannen alla kypsäksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Ohje on tehty Arla Ingmanille.

2 kommenttia:

  1. Mun on jo pitkään pitäny tehdä maa-artisokkakeittoa! Jospa nyt saisin inspiraation vihdoin tästä.. :)

    VastaaPoista
  2. Heitinpä haasteella :)

    http://lonttilontti.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥