29.9.2013

Myllärin kuituinen vehnäleipä



Lähdin mukaan Myllärin Luomun järjestämään kisaan, jossa he yhdessä Tomi Björckin kanssa etsivät Suomen inspiroivinta leipojaa! :) Alempaa löydätte kuvan, jossa näkyy minkälaisen ison paketin Mylläriltä sain. Tämän kuun kisateemana on ollut "Viljaisaa välipalaa". Innostuin kokeilemaan ensimmäisenä Myllärin Kuituinen Talonleipäaines -pussin takana ollutta ohjetta. Pakko sanoa, että tästä ei leivän tekeminen voi paljon helpommaksi muuttua. Ja mikä mukavinta, lopputuloksena oli aivan ihanaa leipää. :) Tein tuosta alla olevasta ohjeesta puolet ja sain kaksi pientä leipää. Juuri sopivasti meidän talouteen. :) 

Myllärin kuituinen vehnäleipä
(ravintokuitua 6g/100g)

Ainekset:

6,5 dl vettä
1 pss (1kg) Myllärin Kuituinen Talonleipäainesta
½ palaa hiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
3 rkl siirappia
3 tl suolaa

Valmistus:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Kaada jauhotetulle pöydälle ja leivo 3 leipää. Anna leipien kohota peitettynä n. 30 minuuttia. Paista 225 asteessa n. 25 minuuttia. 


Sain yhteensä 12 kiloa painavan paketin! Näistä leipookin sitten jonkun aikaa. ;) Mukana tuli myös ruisleipäainesta, josta lähden jonain viikkona innolla kokeilemaan miten onnistuu ruisleivän teko. :D En ole ruisleipää koskaan aiemmin tehnyt, joten jännityksellä odotan miten se onnistuu!

4 kommenttia:

  1. Makoisan näköistä leipää, onnea kisaan! :)

    VastaaPoista
  2. Voisin itsellekin kirjoitella tuon ohjeen ja leipasta joku sateinen päivä leipää! :)

    Blogistani löytyisi haaste. :)

    VastaaPoista
  3. Oih, sateisena päivänä leipominen on parasta! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥