10.9.2013

Avokadokeitto


Avokadokeitto on loistava vaihtoehto alkuruoaksi! :)

Avokadokeitto

Ainekset:

2 avokadoa
1 limetin mehu
2 valkosipulinkynttä
pala purjoa
1 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g Arla Keittiö Crème Fraîche Perinteinen 28 %

Valmistus:

Pese purjo ja pilko se pieniksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna silpuksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita siinä parisen minuuttia. Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra lusikalla hedelmälihat kuorista kattilaan, lisää limetin mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sekä vesi että liemikuutio. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon ranskankerma ja soseuta keitto tasaiseksi.

Tämä ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

8 kommenttia:

  1. Toi sanavahvistus on muuten rasittava :D

    VastaaPoista
  2. Jos avokadosta tykkää, niin kannattaa kokeilla! :)

    Joo tiiän, se sanavahvistus on todella rasittava. :/ Tuossa kesällä rupes tuleen paljon roskapostikommentteja, niin oli pakko laittaa se päälle. Mutta otin sen nyt pois, josko ne roskaajat olis jo unohtaneet mut? :P

    VastaaPoista
  3. Aika kummallista, vaikka kaikennäköistä on tullut avokadosta tehtyä, niin ei koskaan keittoa.. Nyt varmaan tämän hyvältä kuulostavan ohjeen innostamana täytyy kokeilla ;)

    Mukavaa syksyn alkua sulle Henskis :)

    VastaaPoista
  4. Ihana tuhti! :) Sopisi varmaan ihanasta vaikka crostinien kera. Mmh.

    VastaaPoista
  5. PLE: Kannattaa ehdottomasti kokeilla tehdä avokadosta keittoakin! Voi tehdä niin kylmiä kuin kuumiakin keittoja. :)
    Ja aurinkoista syksyä sulle! :)

    Paula: Oli kyllä tuhti tapaus! Tuo lautasellinen oli vähän liikaa mulle, eli suosittelen ihan alkuruoaksi pienemmälle lautaselle tätä. :D

    VastaaPoista
  6. Oih. Voisin kuvitella tämän olevan ihanan pehmeää ja täyteläistä!

    VastaaPoista
  7. Ranja: Juurikin pehmeää ja täyteläistä on! ^_^

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥