6.7.2013

Suklaakääretorttu


Hyvää heinäkuuta! :) Onpas sitä tullut laiminlyötyä blogiani näin kesänä aikana. Vaikka reseptejäkin vielä varastosta löytyykin. Yritän parantaa tapani, mutta mitään en lupaa. ;)
Tässä keväällä tekemääni suklaakääretorttua, jossa ihastuttavan raikas täyte. 

Suklaakääretorttu

Pohja:

4 kananmunaa
1.5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl  kuohukermaa
200 g Arla Keittiö sitrusrahkaa
0.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata

Valmistus:

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna sen jäähtyä hetki.

Raasta valkosuklaasta ohuita lastuja. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää sitrusrahka, sokerit sekä valkosuklaalastut ja sekoita hyvin. Levitä seos jäähtyneelle pohjalle. Kääri rullalle ja laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä. Käärikset maistuu aina! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kääretortut ovat perinteikästä herkkua ja oikein maistuvaa sellaista. ^^

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥