Lihakeitto


Mikäs sen parempaa kuin perinteinen lihakeitto! :) Ja etenkin ruisleivän ja maidon kera nautittuna, nams!

Lihakeitto

Ainekset:

500 g naudan keittolihaa
1,5 l vettä
n. 5 perunaa
1 sipuli
10 maustepippuria
2 tl suolaa
200 g keittojuureksia
nippu persiljaa

Valmistus:

Huuhdo liha juoksevan veden alla. Laita kattilaan ja kaada päälle n. 1,5 litraa vettä. Anna veden kiehua hetken ja kuori sitten pinnalle syntynyt vaahto pois. Pilko sipuli. Lisää kattilaan suola, maustepippurit sekä sipuli. Kun liha on kypsää (tässä menee noin pari tuntia), ota se pois kiehuvasta vedestä. Irrota liha luista ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuori ja palastele perunat sekä silppua persilja.  Lisää kattilaan perunat. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia. Lisää sitten lihan palaset, keittojuurekset ja persilja. Anna kiehua vielä n. 10 – 15 minuuttia. Lisää keittoon tarvittaessa suolaa. Ripottele keiton pinnalle vielä persiljaa ja nauti keitto maidon ja ruisleivän kera!

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille

Kommentit

  1. Oi, herahti vesi kielelle :P Lihakeittoa en ole nimittäin piiitkäään aikaan syönyt :(

    VastaaPoista
  2. Minun mummolla on kans tuota sarjaa olevat lautaset :) Lihapullia kun mummo tekee, mulle pitää laittaa nuo lautaset ja tietyt ruokailuvälineet, muuten ei pullat maistu. Kaikki muut inhoo niitä ja mummo onkin luvannu antaa ne mulle perinnöksi :)

    VastaaPoista
  3. maija: Äkkiä tekeen lihakeittoa siis! :D

    MinnaT: Nuo lautaset ovat vanhempieni ja ovat myöskin olleet meillä tosi kauan. :) Mulla on itellä 1 lautanen tuota sarjaa ja tulee heti isän tekemä lihakeitto mieleen, jos siitä jotain syön! :D Mun mielestä nuo on kivat lautaset. ^_^

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥