Vadelmasima


Tein tänä vuonna vähän erilaisempaa simaa! Eikö olekin herkullisen väristä? :) Tämä vadelmasima maistuu toden totta "oikealta" simalta, mutta jälkimakuna on ihana vadelman maku. Tätä ei voi kuin suositella! :) Ohjeen löysin Dansukkerin sivuilta.

Vadelmasima

Ainekset:


400 g pakastevadelmia
500 g taloussokeria
4 l kiehuvaa vettä
1/5 tl tuorehiivaa (pienen herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita

Valmistus:

Kaada jäiset vadelmat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen tilkkaan simaa ja kaada sitten hyvin sekoittaen lopun siman joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Muista laittaa jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä sima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi parin päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.

Kommentit

  1. Tätä minunkin oli ihan pakko tehdä, kun ohjeen näin.:) On todella kauniin väristä, ja mikä parasta, ihanan makuista. Tästä saa todella kivan kesäjuoman. Onneksi vadelmia on vielä paljon pakastimessa.;) Jännä juttu, kun Dansukkerin sivuilla sima oli sellaista hailakan punaista. Mahtaakohan vadelmalajike jotenkin vaikuttaa?

    VastaaPoista
  2. Voi kun on mielenkiintonen ohje, pitääkin kokeilla!! :)

    VastaaPoista
  3. Mvs: Niinpä, tämä sopii aivan varmasti myös kesällä juotavaksi! :) Mulla ei ollut enää yhtään vadelmia pakkasessa, niin piti turvautua kaupan. :/ Ihmettelin muuten samaa, että miksi tuosta omastani tuli noin tummaa, kun Dansukkerin sivuilla se on niin haaleaa. Outoa. Tai sitten ovat siellä photoshopanneet kuvaa vähän liikaa.. :D

    Iida: Suosittelen kokeilemaan! :)

    VastaaPoista
  4. Hm, eli ulkomaalaista pakastevadelmaa uskaltaa käyttää? Jos vadelmät rojauttaa oikeasti kiehuvaan veteen, niin ne ilmeisesti ovat sen pari minuuttia yli 92-asteen kuumuudessa, mikä riittää eliminoimaan hepatiitit ja ripulipöpöt. Itse olen kyllä surutta syönyt kyseisiä marjoja raakanakin, mutta nyt alkoi jo vähän kammoksuttaa, kun enää ei riittänyt ripulipöpöt, vaan löysivät tänä vuonna hepatiittipöpötkin niistä...
    Aivan ihanan näköistä simaa!

    VastaaPoista
  5. Oi, mikä väri! Pakkohan tätä on tehdä jossain vaiheessa kesällä.

    VastaaPoista
  6. Oho, onpas erikoinen versio simasta! Perinteisten herkkujen reseptejä kaipaisin kyllä lisää niitä on tullut syötyä jo nimittäin monena vuonna. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
  7. Roz: Minä ainakin käytin ja juurikin tuosta syystä minkä mainitsit. :) Ja parempi tosiaan jättää nuo marjat syömättä,jos niitä ei lämmitä, ettei vaan tule noita kamalia pöpöjä! :/

    Tusla ja maija: Kannattaa kyllä kokeilla! ^_^

    VastaaPoista
  8. Herkullisen väristä!! Kivaa vaihtelua perinteiselle simalle!
    Aurinkoista vappua!!

    VastaaPoista
  9. Ooh, näyttääpä hyvältä! Tämä olisi taatusti ihana kesäjuoma muulloinkin kuin vappuna.

    VastaaPoista
  10. Minäkin tein samalla ohjeella tavan siman lisäksi ja kyllä oli hyvää!:) Tosiaan aika kivan väristä!:) Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
  11. Mukavaa vappua

    Me tehtiin viime vuonna inkiväärisimaa. Tänä vuonna tehtiin ihan normaalia simaa, mutta siitä tuli kyllä tavallista tujumpaa eikä ainakaan mulle maistunut.

    VastaaPoista
  12. Elina: Niinpä, tätä täytyy tehdä ehdottomasti kesälläkin! :)

    Vn: Jee, kiva että muutkin ovat löytäneet tämän valloittavan siman! :) Hyvää vappua sinullekin! :)

    imlacking: Kiitos samoin! :) Aijaa no höh! Sun täytyy selkeesti tehdä vadelmasimaa kesällä, niin unohtuu tämän vapun simat! ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥