21.4.2013

Pavlova


Pavlova on ihanaa! Rapeaa ulkoa ja sisältä pehmeää, nams! :) Pavlovaan voi laittaa juuri niitä marjoja ja hedelmiä, joista itse tykkää. Itse laitoin vadelmia, mansikoita, mustikoita ja myöskin kumkvatteja. Ne ovat niin söpöjä ja sopivat erinomaisesti minkä tahansa kakun päälle. :)


Pavlova

Pohja:

4 kpl kananmunan valkuaisia
2,5 dl sokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoa
1 tl omenaviinietikkaa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

2 dl  vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
hedelmiä ja marjoja, esim. mansikoita, vadelmia, mustikoita, kumkvatteja
sitruunamelissan lehtiä

Valmistus:

Vaahdota valkuaiset ja lisää sitten vähitellen sokeri samalla vatkaten.  Vaahdota valkuaisista ja sokerista jähmeä vaahto. Lisää vaahdon joukkoon maissitärkkelys, etikka ja vaniljasokeri. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa.  Lusikoi valkuaisvaahtoa ympyrän muotoon leivinpaperin päälle. Jätä reunat korkeammiksi kuin keskiosa. Paista 125-asteisessa uunissa n. 1,5 tunnin ajan. Anna marengin jäähtyä ja kovettua uunipelillä kaikessa rauhassa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit. Leikkaa marjoista ja hedelmistä lohkoja. Levitä marenkipohjalle kermavaahtoa sekä hedelmiä ja marjoja. Koristele sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa mahdollisimman pian.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥