8.4.2013

Olutpaneroidut sipulirenkaat


Lisää friteerattua ruokaa! :P Näistä tuli kyllä superhyviä, ja etenkin tuon dipin kanssa nautittuna on niin herkkua! :)

Olutpaneroidut sipulirenkaat sinihomejuustodipin kera

2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl valkopippuria
0.25 tl cayennepippuria
1.5 dl olutta
1 kananmuna
1 rkl voita sulatettuna
n. 4 sipulia
auringonkukkaöljyä

Sinihomejuustodippi:

200 g kermaviiliä
75 g sinihomejuustoa
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Valmista ensin dippi. Murenna sinihomejuusto kulhoon. Lisää kermaviili ja mausteet ja sekoita kunnolla keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun valmistat sipulirenkaat.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään olut, voisula ja kananmuna. Yhdistä kuiviin aineksiin. Kuori sipulit ja leikkaa niistä isoja renkaita. Upota sipulirenkaat friteeraustaikinaan ja friteeraa sitten kypsiksi 180-asteisessa öljyssä. Tarjoa sipulirenkaat sinihomejuustodipin kera.


Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

5 kommenttia:

  1. Todella hyvän näköisiä sipulirenkaita! Panerointi on oikein onnistuneen näköinen. Näitä täytyisi joskus kokeilla itsekin.:)

    VastaaPoista
  2. Todella herkun näköistä :) itse olen bubiruoan ystävä mutta tuo öljyllä pelaaminen pelottaa, ainut milloin niihin hommiin uskallaudun on vappuna :) ehkä nyt rohkaistun kokeilemaan tätä reseptiäsi ja kirjoittelen siitä blogiini. Hyvältä näyttää nams :p

    VastaaPoista
  3. Myös minua hirvittää nuo öljykikkailut, mutta joskushan se on rohkaistuttava ;) Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne! :) Olen yhden öljypalon kokenut ja siitä viisastuneena otan aina kattilan kannen viereen, kun friteerausta suoritan. :) Tosin meillä on onneksi nykyään friteerauskeitin, joka kyllä helpottaa tätä hommaa paljon. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥