17.4.2013

Mojito-juustokakku


Minttuisa juustokakku oli oikein herkullista. :-) Kakun voi koristella tuoreilla mintun lehdillä sekä limen viipaleilla.


Mojito-juustokakku

Minttusiirappi:

1,5 dl muscovado-sokeria
1,5 dl vettä
muutama oksa tuoretta minttua tai piparminttua
1 rkl rommia

Pohja:

175 g mintunmakuisia Dominoita
50 g voita

Täyte:

200 g  maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 limen raaste + mehu
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta

Valmistus:

Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi n. 15 minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Poista mintun oksat.

Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (läpimitaltaan n. 20 cm) pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kerma ja tuorejuusto yhteen ja mausta täyte vaniljasokerilla sekä limen mehulla että raastetulla kuorella. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne vielä lämpimään siirappiin. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ♥