23.4.2013

Merimiespihvi


Näin aikuisiällä perinteiset arkiruoatkin ovat alkaneet taas maistua. :-) Tämän ruoan kanssa tosin kävi vähän ohraisesti. Olin saanut laitettua ainekset uunivuokaan, kun se lipesi kädestäni laittaessani sitä uuniin. Siinä tuli hetki ihmeteltyä mitä tehdä, kun keittiön lattia oli täynnä sekä ruoka-aineksia että rikkoutuneen uunivuoan palasia. =/ Lihat sain onneksi pelastettua, mutta muut joutivat roskiin. Ei siinä sitten muu auttanut kuin ryhtyä taas kuorimis- ja leikkaamispuuhiin! Noh onneksi lopulta pääsimme nauttimaan herkullisesta ruoasta! :-)


Merimiespihvi

Ainekset:

400 g naudan ulko- tai sisäpaistia
2 sipulia
1 rkl voita
6-8 perunaa
1 porkkana
2 dl olutta
2 dl lihalientä
suolaa, mustapippuria, jauhettua paprikaa
25 g voita kuutioina

Valmistus:

Leikkaa naudanpaistista ohuita viipaleita ja nuiji niitä hieman. Viipaloi sipulit. Ruskista lihat ja sipulit pannulla voissa sekä mausta suolalla, pippurilla ja jauhetulla paprikalla. Kuori ja viipaloi perunat ja porkkana. Lado lihat, sipulit ja peruna- sekä porkkanaviipaleet kerroksittain. Lisää myös hieman suolaa, pippuria ja paprikajauhetta kerroksiin. Kaada päälle olutta ja lihalientä sekä asettele voikuutiot padan päälle. Hauduta pataa 200-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia. Anna ruoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

4 kommenttia:

  1. Kivanoloinen resepti, pitääpä ottaa työn alle joku sunnuntai!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ei muuta kuin kokeilemaan! :)

    VastaaPoista
  3. Nam, merimiespihvit oli mun lempparia pienenä! Niitä ei ookaan sen jälkeen saanutkaan mut nyt pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Noniin, sitten vaan kokeilemaan pitkästä aikaa! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥