Fish & chips


Tämä on tätä brittien herkkua. :) Itse en niinkään kalasta välitä, mutta tuosta friteeratusta kuoresta tuli ainakin ihan hyvää. ;D Kastike sopii kivasti kalan ja ranskisten kanssa yhteen ja voisipa tuota tehdä myös toistekin jonkun toisen ruoan seuraksi.

Fish and chips

400 g alaskanseitiä
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
4 isoa Rosamunda-perunaa
auringonkukkaöljyä

Rhode Island-kastike:

1 dl  kermaviiliä
1 dl majoneesia
3 rkl ketsuppia
2 tl tulista chilikastiketta
suolaa ja sitruunapippuria

Valmistus:

Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita kastike jääkaappiin maustumaan siksi aikaa kun valmistat ruoan.

Lämmitä öljy kattilassa n. 170 asteiseksi. Leikkaa seiti puolisulana neljään palaan. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta vehnäjauhot suolalla ja sitruunapippurilla. Pyöritä palaset ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Leikkaa pestyt ja kuoritut perunat reiluiksi lohkoiksi. Valuta perunat hyvin ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperin avulla. Friteeraa perunoita auringonkukkaöljyssä n. 5 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä. Paista perunat vielä toiseen kertaan ja tällä kertaa kullanruskeiksi. Valuta ja mausta suolalla.

Friteeraa kalafileitä muutama minuutti tai kunnes väri on kullanruskea. Anna fileiden valua hetki paperin päällä. Tarjoa perunoiden, Rhode Island-kastikkeen ja salaatin kera.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille

Kommentit