10.3.2013

Pasha


Pääsiäinen koittaa taas pian ja laittelenkin tänne muutaman pääsiäiseen liittyvän reseptin tämän kuun aikana! Tässä onkin sitten ensimmäinen resepti sen saralla. Sain tehdä ekaa kertaa pashaa ja onnistuihan tämän tekeminen ihan kahvinkeittimen suodattimessakin. Ehkä ei maailman nätein näin, mutta makuhan se on se, joka ratkaisee! ;)


Pasha

Ainekset:

200 g Arla Keittiö sitrusrahkaa
75 g voita
1 dl sokeria
1 keltuainen
2 dl  kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori ja mehu
2 rkl mantelirouhetta
2 rkl korintteja

Valmistus:

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon mausteet, rahka, keltuainen ja kermavaahto. Voit käyttää pashamuottina kahvisuodatinta. Vuoraa se suodatinpaperilla ja kaada pashaseos siihen. Peitä kelmulla ja laita valumaan toiseen astiaan. Nosta jääkaappiin yön ajaksi. Seuraavana päivänä kumoa lautaselle ja poista suodatinpaperi. Koristele esim. hedelmäviipaleilla.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

4 kommenttia:

 1. Ihana pasha, minulla samanlaiset ajatukset, mutta kun saisin itseni ensin terveeksi :)

  VastaaPoista
 2. Sarppu, toivottavasti tervehdyt pian! :) Mutta onneksi pääsiäiseen on vielä aikaa! :) Ja voihan pashaa tehdä tietenkin muulloinkin kuin pääsiäisenä. Esim. itse tein tätä tammikuussa. :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos suodatinpussi vinkistä :) Minä olen monena pääsiäisenä halunnut tehdä pashaa mutta en ole mistään sitä "harsoa" löytänyt eikä ole tullut mieleenkään suodatinpussi!! :D Tällä vinkillähän voisi juustoakin kokeilla valuttaa...

  VastaaPoista
 4. MinnaT, sitä harsoa löytynee kangaskaupoista. :) Mutta suodatinpussi on kyllä helppo, ku niitä löytyy melkein jokaisen kaapista. :D Ja mikä jottei juustonkin valuttaminen sen läpi onnistuisi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥