26.3.2013

Lammaspata


Lammas oli ennen tätä kuuta sellainen aines, josta en ollut koskaan ennen tehnyt yhtään mitään. :) Maistanut toki olin, mutta siitäkin oli jo monen monta vuotta aikaa. Onnistuin kuitenkin saamaan tästä yllättävän hyvää. :-D Ehkei tuo lammas kuitenkaan vielä päässyt lempilihojeni joukkoon, mutta kyllä sitä nyt enemmin syö kuin maksalaatikkoa. :-P


Lammaspata

Ainekset:

800 g lampaan- tai karitsanpaistia
1 rkl voita
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 paprika
200 g vihreitä pakastepapuja
0,5 rkl fariinisokeria
kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
200 g crème fraîchea
vettä

Valmistus:

Leikkaa paisti kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit. Ruskista lihapaloja ja sipuleita voissa pannulla ja siirrä pataan. Suikaloi paprika sekä hienonna valkosipulinkynnet ja laita ne pataan. Kaada vettä sekaan niin, että se ylettyy lihojen puoliväliin. Lisää myös fariinisokeria, oreganoa, suolaa ja mustapippuria. Hauduta liedellä tai uunissa n. tunti. Lisää loppuvaiheessa pavut sekä crème fraîche ja anna kiehua n. 10 minuuttia.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥