Kanelipullapannukakut


Nämä taitavat olla meille Suomessa vielä aika tuntemattomia? Ainakaan itse en ollut koskaan tämmöisistä kuullutkaan. Noh onneksi minulle ehdotettiin näiden tekemistä, sillä nämä ovat aivan taivaallisen hyviä!! Siis oikeasti sanat eivät riitä kertomaan siitä makujen ilotulituksesta, joka suuhuni muodostui maistaessani ensimmäistä kanelipullapannukakkua. :D Näitä voin hyvin mielin suositella kokeilemaan! Tosin ovat aikas makeita, joten näitä ei kovin montaa jaksa syödä. :) Hmm, viime vuoden hitti oli avokadopasta, voisiko tämän vuoden hitti olla tämä ihana sanahirviö kanelipullapannukakut (cinnamon bun pancakes)? :-D


Kanelipullapannukakut

Kanelitäyte:

4 rkl sulatettua voita
¾ dl muscovadosokeria
0,5 rkl kanelia

Tuorejuustokiille:

4 rkl voita
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Pannukakut:

2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2,5 dl kevytmaitoa
1 kananmuna
1 rkl sulatettua voita
paistamiseen voita

Valmistus:

Valmista kanelitäyte. Sekoita keskenään kulhossa voi, sokeri ja kaneli. Laita täyte paksuun pakastuspussiin.

Valmista tuorejuustokiille. Sulata voi kattilassa. Käännä liedestä lämpö pois ja sekoita voihin tuorejuusto. Sirottele joukkoon tomusokeri ja lisää myös vaniljasokeri. Laita kattila hetkeksi syrjään sillä välin, kun valmistat pannukakkuja.

Valmista sitten pannukakkutaikina. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon hyvin maito, muna ja voi. Laita taikinaa pienen kauhan avulla kuumennetulle paistinpannulle luoden ympyröitä läpimitaltaan n. 10 cm. Pienennä lieden lämpöä keskilämmölle.

Ota kanelitäytepussi, leikkaa toiseen alakulmaan reikä ja purista täytettä varovasti kuplivan pannukakun päälle. Aloita pannukakun keskeltä ja purista täytteestä kierrettä kohti reunoja. Älä kuitenkaan laita täytettä liian lähelle reunaa, jottei se ala valua pannulle. Paista pannukakkua 2-3 minuutin verran tai kunnes pohja näyttää kullanruskealta. Käännä pannukakkua varovasti ohuen paistinlastan avulla. Paista taas 2-3 minuuttia tai kunnes toinenkin puoli on kullanruskea.

 Nosta pannukakku lautaselle ja pyyhi talouspaperin avulla pannua ja toista lopulla pannukakkutaikinalla sekä kanelitäytteellä. Valuta pannukakkujen päälle tuorejuustokiillettä ja tarjoa heti.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

Kommentit

  1. Enpä ole näistä vielä kuullut. Voi hyvin tulla hitti, sillä vaikuttavat todella herkullisilta :P

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä vähän liiankin herkullisilta :). En siis tutustu reseptiin sen lähemmin, koska tavoitteena on painonpudotus. Nämä veisivät minut "turmioon" :D.

    VastaaPoista
  3. Voi miten näyttää ja kuulostaa ihanalle! Toivon tästä ehdottomasti videoreseptiä, sillä blondi ei nyt ihan sisäistänyt tuota teko-ohjetta :D Hah, eikä ole kirjoittajasta kiinni vaan ihan tästä putkiaivosta...

    VastaaPoista
  4. oho! Onpas jänskät, tartteepi laittaa testilistalle nämäkin, jono on kyllä loputon!

    VastaaPoista
  5. Apua, pakko kokeilla heti pian! Rakastan kaikkia kanelileivonnaisia, ja pullien, keksien ja muffineiden jälkeen voisi olla pannukakkujen vuoro.

    VastaaPoista
  6. Heiii, jos joku teistä tai muista kokeilee tätä reseptiä, niin tulkaahan kertomaan miten onnistuitte! :)
    Ja katsotaan tuota video-ohjetta tästä, jos tässä tämän vuoden aikana vaikkapa saisin moisen aikaiseksi tehtyä. :-D

    VastaaPoista
  7. Nam! En ole tämmöiseen ennen törmännytkään. Mielenkiinto heräsi, pakko kokeilla :) Ihana blogi!

    VastaaPoista
  8. Ansku, kiitos! :-) Toivottavasti kanelipullapannukakut maistuvat sinullekin! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥