Pekaanipähkinäpiirakka


Ei voi muuta sanoa kuin että tämä oli  i h a n a a  piirakkaa! :) Samaa mieltä taisi olla ystävänikin, jolle annoin palasen mukaan käytyämme tyhjentämässä yhteisen kirppispöytämme. :) Pekaanipähkinäpiirakasta tulee mieleen True Blood -nimisestä TV-sarjasta eräs kohtaus, jossa päähenkilö Sookie syö edesmenneen mummonsa valmistamaa pekaanipiirakkaa. Muistaakseni tuon kyseisen piirakan ohje löytyy ostamastani True Blood -keittokirjastakin. Onkos siellä muita True Blood -faneja ja kyseisen keittokirjan ostaneita? :)


Pekaanipähkinäpiirakka

Pohja:

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 1 rkl kylmää vettä

Täyte:

200 g pekaanipähkinöitä
50 g voita
2 dl vaahterasiirappia
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
0,5 rkl rommia
3 kananmunaa

Valmistus:

Mittaa sekä voi, jauhot ja fariinisokeri kulhoon.  Vaivaa nopeasti käsin tasaiseksi taikinaksi. Mikäli seos jää murumaiseksi, lisää joukkoon hieman kylmää vettä. Painele taikina käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 175 asteessa n. 15 minuuttia piiraspainon alla: laita pohjan päälle tiiviisti leivinpaperi ja täytä se esim. makaroneilla tai herneillä. Tämä estää reunojen valumisen pohjan paistuessa.

Valmista tällä välin täyte. Pilko pekaanipähkinöistä noin puolet karkeaksi rouheeksi. Sulata voi ja fariinisokeri miedolla lämmöllä kattilassa. Kaada joukkoon siirappi, rommi, kaneli ja vaniljasokeri. Anna kiehua hetki. Kaada täyte kulhoon ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Sekoita munat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon. Sekoita rouhitut pähkinät täytteeseen ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Koristele lopuksi piirakka kokonaisilla pähkinöillä. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt. Tarjoa jäähtyneen pekaanipähkinäpiirakan kanssa vaniljakastiketta tai –jäätelöä.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille

Kommentit

  1. Tällä reseptillä vois kokeilla ens kerralla. Kerran olen kokeillut pekaanipiirakkaa toisella ohjeella, silloin harmitti kun ei ollut kaapissa rommia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä suositella kokeilemaan, oli tosi hyvää vaikka itse taas kerran sanonkin! =D

      Poista
  2. Tämä on niitä hetkiä kun ottaa kupoliin, että on pähkinäallergikko, ihana ohje, jota voisin tehdä Ukolle, joka rakastaa pähkinöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, pähkinäallergia on kyllä tosi ikävä! :(

      Poista
  3. Vaikuttaa ihanalle!:) En tiennytkään, että tuollainen keittokirja on ilmestynyt. True Blood on yksi suosikkisarjoistani.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa hommata se keittokirja, mikäli sarja kuuluu suosikkeihisikin! :) Siinä on tosi hyviä kuviakin, eikä vaan niistä ruoista. ;P

      Poista
  4. Minäkin tykkään True Bloodista :) Ja nyt vasta sain tietää kirjasta! Heti piti googlettaa ja sskk:n sivuilta se löytykin. Kummakun itse lehdestä (olen jäsen) se on mennyt ohi tai sitten sitä ei oo ollukaan...

    5. tuotantokautta odotellessa! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥