20.2.2013

Mustikkakukko


Tättärää rättänää eli mustikkakukkoa olisi seuraavaksi tarjolla! :P En ollut moista ennen tehnytkään ja kyllä muuten harmitti. Siis se mistä olenkaan jäänyt paitsi kaikki nämä vuodet. :) Tästä tuli ehdottomasti yksi lempparijälkkäreistäni, nams! :)


Mustikkakukko

Ainekset:

100 g Arla Ingman Luomu meijerivoita
1 dl sokeria
2,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g mustikoita
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Tarjoiluun:

Arla Ingman Luomu kuohukermaa
sokeria, vaniljasokeria

Valmistus:

Voitele uunivuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Sekoita sekä ruisjauhot että leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Taputtele noin 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada ne vuokaan taikinan päälle. Tee lopusta taikinasta kansi täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Vaahdota kuohukerma ja mausta sokereilla. Tarjoile mustikkakukko lämpimänä vaahdotetun kerman kera.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

4 kommenttia:

  1. Nams! Oletko tehnyt tämän kahteen pienempään vuokaan? Riittäisiköhän tästä minkäkokoiseen vuokaan?

    VastaaPoista
  2. Vau! Nyt kun sattuu ruisjauhoa olemaan ja pikkupurkki mustikoita pakkasessa, niin tätäpä täytyy kokeilla! Kuvaa katsellessa tulee ihan vesi kielelle, niin mehevän näköisiä nuo mustikat tuossa ovat.

    VastaaPoista
  3. Nam, näyttääpä herkulliselta. Mäkään en oo koskaan tainnut tätä jälkkäriä maistaa, että täytyypä kokeilla :P

    VastaaPoista
  4. Eikä tämän vaikeampi! :P Nams!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥