4.2.2013

Mac & Cheese


Jenkkien herkkuruokaa tämä Mac & Cheese. Ja ei kyllä mitään laihduttajan ruokaa, sen verran tuota juustoa ja kermaakin tähän on laitettu. :) Mutta kerrankos sitä?! :D Tämä on kyllä juurikin noiden juustojen, kerman ja voinkin ansiosta nii-in herkullista!


Mac & Cheese
3-4 annosta

Ainekset:

5 dl tummaa makaronia
4 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
200 g cheddarjuustoa
1,5 tl Dijon-sinappia
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
0,25 tl jauhettua cayennenpippuria
2 dl juustoraastetta
2 rkl korppujauhoja

Valmistus:

Keitä makaronit. Paloittele cheddar. Sulata voi hiljalleen kattilassa. Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan. Lisää joukkoon pienissä erissä sekä ruokakerma että maito. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Mausta kastike ja lisää cheddar. Sekoita kunnes kastike on tasaista. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Kaada makaronit ja juustokastike uunivuokaan sekoittaen ne keskenään. Ripottele ruoan päälle vielä juustoraastetta ja korppujauhoja. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ohje on suuniteltu Arla Ingmanille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥