19.2.2013

Gluteeniton pizzapohja


Niin ja gluteenittoman pizzapohjankin vääntäisin. Tein vielä testinkin miehelleni, enkä kertonut että pohjassa on gluteenitonta jauhoseosta hänen maistaessaan valmista pizzaa. Kuulemma oli pohjakin oikein hyvänmakuista. Ja yllätys oli suuri, kun kerroin sen olevan gluteenitonta. :-) Vaikka tiedä häntä, uskalsiko kuitenkaan kertoa oikeaa totuutta. ;-) Yksi asia vain harmittaa tuossa gluteenittomassa jauhoseoksessa - on nimittäin koostumukseltaan kuin perunajauhoja ja oli ainakin tätä pizzapohjaa tehdessä inhottavan tuntuista käsissä. :/


Gluteeniton pizzapohja

Ainekset:

2 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
3 rkl voita (tai öljyä)
n. 6 dl gluteenitonta jauhoseosta

Valmistus:

Sulata ensin voi ja anna sen jäähtyä hetki. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, rasva sekä jauhot. Alusta taikina tasaiseksi kulhossa. Anna sen kohota liinalla peitettynä n. 20 minuuttia, jonka jälkeen kauli taikinasta ohut pyöreä levy. Laita pizzan päälle haluamiasi täytteitä ja paista sitten 225 asteessa n. 15–20 minuuttia.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥