30.1.2013

Runebergintortut



Ensi viikon tiistaina 5.2. vietetään Runebergin päivää. Ja silloinhan pitää tietenkin syödä Runebergintorttuja! :)  Tässä näppärä ohje torttusiin. Nämä on tehty muffinivuoassa, joten siksi ovat noin matalia. Mutta sitä suuremmalla syyllähän niitä saa syödä useamman, eikös? ;)

Runebergintortut

Ainekset:

200 g voita
1.5 dl fariinisokeria
0.5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
2.5 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
1 dl mantelirouhetta tai mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 tippaa karvasmanteliaromia

Pinnalle:

paistonkestävää vadelmamarmeladia

Sokerikuorrute:

1 dl tomusokeria
n. 1 rkl sitruunamehua tai vettä

Valmistus:

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet, maito ja karvasmanteliaromi. Vatkaa tasaiseksi. Annostele taikina leivos- tai muffinivuokiin. Tee taikinan pinnalle syvennyksiä. Täytä ne vadelmamarmeladilla. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja koristele sokerikuorrutteella.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille

5 kommenttia:

  1. Pitää kyllä itekin tehä jollain versiolla torttuja :P namnam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, on nuo itse tehdyt vaan niin hyviä! :P

      Poista
  2. mmmm munkin pitäis saada aikaan ruuneperejä.... makoisalle ruuneperisi näyttävät ja oikein sopivan kokoiselle!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ei muuta kuin tekemään! ;)

      Poista
  3. Hui, joko se Runebergin päivä on huomenna! Ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa runebergintorttuja, ja taidankin kokeilla tällä sinun ohjeella. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥