3.1.2013

Makkarakeitto


Nyt kun joulu ja uusi vuosi ovat menneet, on aika palata tuttujen ja turvallisten arkiruokien pariin! Ja mikäs sen parempaa kuin kunnon makkarakeitto. :)


Makkarakeitto
2 annosta

Ainekset:

6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
4-6 perunaa
200 g pakastekeittojuureksia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g makkaraa
1 tl voita
1-2 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl jauhettua paprikaa
1 tl jauhettua chiliä

Valmistus:

Kuori ja pilko perunat sekä sipuli ja valkosipuli. Laita perunat veteen kattilaan lihaliemikuution ja sipuleiden kera. Anna kiehua n. 5-10 minuuttia ennen kuin lisäät keittojuurekset mukaan. Kuori ja pilko makkara. Paista makkaranpaloja hetki pannulla rasvassa. Lisää makkarat kiehuvaan keittoon perunoiden ja juuresten ollessa kypsiä. Mausta. Anna keiton vetäytyä muutama minuutti kannen alla.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

2 kommenttia:

  1. Makkara/nakkikeitto on mun lempikeitto, ihan ehdottomasti! Sitten vahvana kakkosena tulee pinaattikeitto ja kunnon lohisoppa! :D
    Valkosipulia en olekaan keittoon laittanut, joten sen teen seuraavan kerran.
    Onko tuossa pinnalla kenties paahdettua sipulia? Lurps! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omiin suosikkeihin kuuluu makkara- ja nakkikeiton lisäksi jauhelihakeitto ja isäni tekemä lihasoppa. :D Pinaattikeittokin on kyllä hyvää!
      Tuossa makkarakeiton päällä on toden totta paahdettua sipulia, joka on aivan taivaallista! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥