19.1.2013

Juicy Lucy-hampurilainen


Jenkkilästä lähtöisin tämä herkullinen hampurilainen, jonka pihvin sisälle leivotaan juustoa. Kuten kuvasta näkyy, sulaa juusto ihanasti pihvin keskelle. Kannattaa muistaa olla varovainen tätä syödessään, sillä juusto on kuumaa. :)


Juicy Lucy –hampurilainen
4 annosta

Ainekset: 

800 g jauhelihaa
2 kananmunaa
1 rkl Worcestershirekastiketta
1 tl suolaa
1,5 tl rouhittua mustapippuria
1,5 tl valkosipulijauhetta
1,5 tl jauhettua paprikaa
0,5 tl jauhettua cayennepippuria
2 rkl paahdettua sipulirouhetta
1 rkl voita

4 kpl cheddarsulatejuustoviipaleita
4 hampurilaissämpylää
2 dl crème fraichea
140 g pekonia
tomaattia, maustekurkkua ja punasipulia viipaleina
jäävuorisalaattia

Valmistus:

Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet ja kananmunat. Jaa jauheliha kahdeksaan osaan. Tasoita kukin osa ohuiksi kiekoiksi. Jaa jokainen cheddarsiivu neljään osaan ja asettele neljä pientä juustonpalaa päällekkäin kunkin neljän pihvin keskelle. Asettele jäljelle jääneet neljä pihviä juustollisten päälle puristellen reunat hyvin yhteen. Tarkista ettei pihvissä ole reikiä. Paista pihvit yksi kerrallaan rasvassa paistinpannulla. Paista myös pekonit. Halkaise hampurilaissämpylät ja kuumenna ne esimerkiksi leivänpaahtimessa. Kokoa hampurilaiset.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille

12 kommenttia:

  1. Näyttääpäs herkulliselta !!!

    VastaaPoista
  2. Onpas herkullisen ja mehevän näköinen hampurilainen!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, herkullista se kyllä olikin! ;)

      Poista
  3. Ihan liian hyvän näköistä, ei pitäisi lukea nälkäisenä.. :D

    Ihana blogi myös, kauralastut menee välittömästi testaukseen! :)

    VastaaPoista
  4. Itsekin tullut tehtyä ihan liian monta kertaa se virhe, että menee lueskelemaan ruokablogeja nälkäisenä. =D
    Ja kiitos, mukava kuulla! :) Toivottavasti kauralastut toimivat!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥