21.12.2012

Joulukalenteri 2012: 21. luukku: Rosolli


Ei joulua ilman rosollia? Ainakaan itse en siihen pystyisi, on se vaan sen verran hyvä lisuke joululautasella! :) Tässäpä siis rosollin ohje, joka sisältää myös rosollin kastikkeenkin.

Rosolli

Ainekset:

3 etikkapunajuurta
2 keitettyä porkkanaa
1 keitetty peruna
1 maustekurkku
1 sipuli
1 omena

Kastike:

2 dl kuohukermaa
1 rkl Dijon-sinappia
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa, sokeria ja jauhettua valko- sekä mustapippuria
etikkapunajuurien lientä

Valmistus:

Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset keskenään tai asettele erikseen tarjoiluastiaan. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Mausta ja värjää kerma etikkapunajuurien liemellä vaaleanpunaiseksi. Tarjoile kastike erikseen.

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

2 kommenttia:

  1. Mä en rosollista tykkää mutta mun suurin jouluherkku on joulukinkku rosollinkastikkeella... :D Kyllä olen omituinen!

    T:Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! :D No mutta kukin tyylillään! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥