Joulukalenteri 2012: 18. luukku: Rocky road brownies


Uusimmasta Maku-lehdestä löysin ohjeen Rocky road brownieseihin. Ette uskokaan miten hyväksi reseptiksi tämä osoittautuikaan! Aivan älyttömän herkullista ja makeaa! Pienikin pala tätä taltuttaa hyvin makean himon. :-) Tähän herkkuun saa hyvin upotettua jouluisia suklaita, pähkinöitä ja vaikkapa rusinoita! Piskuisen muutin alkuperäistä ohjetta niin, että laitoin päälle manteleiden sijaan saksanpähkinärouhetta ja rusinat jätin pois. Ohje löytyy muuten myös Maku-lehden nettisivuilta. Niin ja tämä on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä. Kylmempänä on tosin paljon helpompi leikattava. Olettehan muuten huomanneet kauppojen hyllyiltä Haribon  minikokoiset vaahtokarkit? 

Rocky road brownies

Pohja:

150 g suklaata
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
125 g voita
2 dl sokeria
3 munaa

Päälle: 

70 g tummaa ja/tai valkoista suklaata
n. 0,5 dl kuorittuja saksanpähkinöitä
100 g pieniä vaahtokarkkeja
(1 dl silputtuja rusinoita tai kuivattuja hedelmiä)

Valmistus:

Sulata pohjan suklaa. Jäähdytä. Sekoita jauhoihin mantelirouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahtoon, ripottele välillä mukaan jauhoseosta. Nostele joukkoon suklaasula ja loput jauhoista. Sekoita tasaiseksi.

Rytistä leivinpaperiarkki kädessäsi palloksi ja levitä se esim. lasagnevuokaan (22 x 32 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 20 min. Rouhi suklaa ja saksanpähkinät paloiksi. Sekoita ne pienien vaahtokarkkien kanssa keskenään. Levitä seos uunista otetun brownies-pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja pane takaisin uuniin 5 minuutiksi. Leikkaa jäähtynyt rocky road brownies-levy paloiksi.

Kommentit