27.11.2012

Toscapiirakka


Perinteinen toscapiirakka se on aina vaan niin hyvää! :) Kuohkea pohja ja rapea kuorrutus suorastaan sulavat suuhun. Nams! :P~

Toscapiirakka

Pohja:

4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
150 g voita sulatettuna

Kuorrutus:

150 g voita
200 g mantelilastuja
2 dl sokeria
1 dl  kuohukermaa
3 rkl vehnäjauhoja

Valmistus:

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon kerman ja jäähtyneen voisulan kanssa kevyesti sekoittaen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa n. 12-13 minuuttia. 

Valmista kuorrutus pohjan paistuessa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoittaen muutaman minuutin ajan. Levitä kuorrutus puolikypsän piirakkapohjan päälle. Paista vielä n. 15 minuuttia tai kunnes kuorrutus saa kauniin värin. 

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

2 kommenttia:

  1. Tosca on ihanaa!:)

    Sama ongelma on minullakin kuvaamisessa. Tähän aikaan vuodesta ei tahdo hyviä kuvia saada, kun päivänvaloa on vain niin lyhyen aikaa. Kuvat onnistuvat parhaiten ulkona, mutta kaikkea ei millään saa tehtyä päiväsaikaan. Sähkövaloissa en osaa kuvata, enkä tykkää salamalla otetuista. Päivityksiä jää tekemättä, kun joutuu kuvien takia hylkäämään.:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! :)
      Tosi tympeetä kyllä tämä aika vuodesta valokuvaamisen suhteen. :( Minä ehkä osaisin sähkövaloissa kuvata jotenkin, mutta meillä on järkkärissä niin huono putki ettei siitä tule oikein mitään. Huoh. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥