13.11.2012

Pullapitko


Jostain syystä alkaa soida päässä aina Pullava, kun mietin pullaa. :D Tässäpä kuitenkin pullapitkoa teille ystäväiseni! Alle laitan kuvan, josta näkee selkeästi miten pitko letitetään! Tällä ohjeella tulee 2-3 pitkoa, riippuen siitä miten isot pitkot haluaa tehdä. :)


Pitkon letitysohjeet löytyivät Myllyn Parhaan vehnäjauhopussin takaa!

Pullapitko

Ainekset:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 munaa
1 rkl kardemummaa
13–15 dl vehnäjauhoja
200 g voita sulatettuna


Päälle:
raesokeria

Voiteluun:
1 vatkattu muna

Valmistus:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, sokeri, suola ja kananmunat. Vatkaa nesteeseen noin puolet jauhoista. Alusta loput jauhot pienissä erissä ja lisää alustuksen loppuvaiheessa sulatettu voi. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lähes kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen tai kolmeen osaan.  Pyöritä kustakin taikinaosasta kaksi yhtä pitkää pyöreää nauhaa. Muotoile nauhoista pitkot.  Laita valmiit pitkot uunipellille ja jätä kohoamaan n. puoleksi tunniksi. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista pitkoja uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia. 

Resepti on suunniteltu Arla Ingmanille.

2 kommenttia:

  1. Rakastan pullaa! Se on tosi hyvä suomalainen ruoka (paras on kuitenkin karjalanpiirakka :P).
    Sinun pullapitko näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pulla on kyllä tosi herkullista! Ja samaten karjalanpiirakka! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥