Karjalanpiirakat ja munavoi


Karjalanpiirakoita tuli tehtyä toista kertaa elämässäni ja tällä kertaa ne onnistuivat onneksi paremmin kuin ekalla kerralla! :D Itse tehtynä nämä ovat kyllä ehdottomasti parhaimpia, vaikka aika kovatöisiä ovatkin.

Karjalanpiirakat ja munavoi

Täyte:

2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l täysmaitoa
1 tl suolaa
1 rkl voita

Kuoritaikina:

2 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:

4 rkl sulatettua voita
1 dl täysmaitoa


Munavoi:

4 kananmunaa
50 g voita
ripaus suolaa

Valmistus:

Valmista riisipuuro. Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Anna puuron hautua kypsäksi kannen alla välillä sekoittaen miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Lisää lopuksi voi ja mausta suolalla. Anna puuron jäähtyä.

Sekoita kuoritaikinan ainekset keskenään kunnolla sekoittaen. Leivo hyvin jauhotetulla leivinpöydällä taikinasta pitkä tasainen tanko ja leikkaa siitä n. 15 samankokoista palasta. Pyöritä taikinapalat palloiksi. Litistä ne matalammiksi ja kauli jauhojen avulla ohuiksi (n. 1 mm) ja pyöreiksi piirakankuoriksi. Laita ne päällekkäin ja laita aina jauhoja väliin, jotteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Laita levyt muovin alle, jotta ne eivät kuivuisi. Levitä kuorelle puuroa ja rypytä piirakan muotoon etusormien avulla. Paista 275–300 asteessa kunnes piirakoiden pinnat ovat kauniin pilkullisia eli noin 10 minuuttia. Lämmitä maito ja sekoita siihen sulatettu voi. Voitele kuumien piirakoiden reunat seoksella. Peitä piirakat leivinpaperilla ja –liinalla ja anna piirakoiden pehmetä noin tunnin ajan liinan alla.

Valmista munavoi keittämällä kananmunia noin 8 minuutin ajan. Hienonna munat esim. haarukalla ja sekoita joukkoon pehmeä rasva. Mausta halutessasi ripauksella suolaa. Tarjoa munavoi karjalanpiirakoiden seurana.


Resepti on suunniteltu Arla Ingmanille

Kommentit

  1. Näyttääpä kerrassaan herkulliselta :) Pitäisi joskus tehdä näitä itsekin. Ehkä sitten kun saan kunnon keittiön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kannattaa kyllä kokeilla vaikka aika isotöisiä ovatkin. Mutta kyllä mausta huomaa, että on ihan itse tehty ja sekös on parasta! :)

      Poista
  2. Itse tehdyt karjalanpiirakat on niin hyviä, nam! Blogissani on sinulle haaste. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! :) Jahas, täytyypäs tulla katsomaan. (:

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥