19.9.2012

Siiderikanaa maalaispatongin kanssa


Hartwallilta tuli kutsu osallistua ruokabloggaajille tarkoitettuun Onnen omenoita -reseptikisaan, jossa haetaan syksyisiä herkkuja Happy Joe -siideribrunssille. Uutuussiiderit ovat saapuneet tämän kuun aikana kauppoihin ja niistä löytyy lisätietoa täältä! Mietittyäni hetken mitä siideristä alkaisin kehittää, sain ajatuksen tehdä siiderimarinoitua kanaa patongin seuraksi. Omenasiideri toi jokseenkin jännän vivahteen kanaan. Mielestäni se oli kuitenkin hyvänmakuista! Juomaksi nautin Happy Joe Cloudy Apple -siideriä, joka oli hyvinkin paljon minun makuuni. Onnistunut brunssikokeilu siis. :-)

Siiderikanaa maalaispatongin kanssa

300 g broilerin rintafileetä
1 dl Happy Joe Dry Apple -omenasiideriä
2 valkosipulinkynttä
3-4 basilikanlehteä
puolikkaan sitruunan mehu
2-3 tl cayennepippurikastiketta (esim. Frank's)
merisuolaa ja mustapippuria myllystä

maalaispatonkia
tuorejuustoa (esim. Crème Bonjourin tacotuorejuusto)
mozzarellaviipaleita
lehtisalaattimixiä
punasipulia
luumutomaatteja
basilikanlehtiä
mustapippuria

Valmista siiderimarinadi kanalle edellisiltana. Kuori valkosipulinkynnet ja pilko basilikanlehdet pieneksi. Sekoita siideri, sitruunanmehu, cayennepippurikastike, merisuola, mustapippuri, basilika ja valkosipulinkynnet keskenään. Laita broilerin rintafileet marinadin kanssa esim. vahvaan pakastuspussiin ja anna maustua jääkaapissa yön yli. 

Seuraavana päivänä paista rintafileet kypsiksi. Jäähdytä ja viipaloi broileri hieman ohuemmiksi suikaleiksi. Leikkaa maalaispatongista sopivan kokoiset palaset ja leivitä patongin puolikkaille tuorejuustoa. Asettele loput ainekset patongille. Nauti patongista Happy Joe -omenasiiderin kanssa! :-)

4 kommenttia:

  1. Samoilla linjoilla näemmä ollaan, itse tein samaa mutta ehdin jo osallistua ennen kuin näin tämän sinun postauksesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, no jopas sattui! :D No onpahan sitten kaksi versiota siiderikanasta. :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥