18.9.2012

Maapähkinävoi


Tein ensimmäistä kertaa maapähkinävoita itse! Aikamoinen hommahan tuossa loppujen lopuksi oli, mutta tulipahan tehtyä. :D On muuten tosi hyvää paahtoleivän päällä!

Maapähkinävoi

Ainekset:

250 g maapähkinöitä
2 rkl Arla Ingman meijerivoita
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl vettä
ripaus suolaa

Paahda maapähkinöitä 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Sulata voi. Ota pähkinät pois uunista ja jäähdytä hyvin. Kuori pähkinät esimerkiksi hieromalla niitä käsiesi välissä. Laita puolet pähkinöistä tehosekoittimeen voin ja rypsiöljyn kanssa. Sekoita hetki ja lisää loput pähkinöistä sekä vesi. Anna tehosekoittimen pyörittää seosta muutama minuutti sitä välillä lusikalla sekoittaen kunnes maapähkinävoista tulee tasaista. Lisää lopuksi ripaus suolaa.

Vinkki! Voit tuunata maapähkinävoita pienellä määrällä hunajaa ja kaakaojauhetta!

Ohje on suunniteltu Arla Ingmanille.

4 kommenttia:

  1. Juuri meinasin kysyä, että mihin käytit. Paahtoleivät päällä onkin varmasti hyvää. Nami. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jossain bongasin myös ohjeen kekseihin, joita voisi testata. Nyt ei vaan ole aikaa leipoa mitään, kun lähdetään reissun päälle! :D

      Poista
  2. Maapähkinävoi on hyvää, ja itse tehty varmasti vieläkin parempaa.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥