17.9.2012

Luumupiirakkaa ja kardemummavaahtoa


Tein luumupiirakkaa tuossa taannoin. Sen lisäkkeeksi tein kardemummavaahtoa, joka sopi piirakan kanssa niin hyvin yhteen. :-) Piirakan ohje löytyy myös Arlan sivuilta.

Luumupiirakkaa ja kardemummavaahtoa

Ainekset:

150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
½ tl jauhettua kardemummaa
½ dl maitoa
n. 1 rkl voita vuoan voiteluun

Täyte:

6-8 kpl tuoreita luumuja
½ dl sokeria
1 tl kanelia

Kardemummavaahto:

2 dl vispikermaa
½ dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa

Sekoita pohjan ainekset keskenään. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle. Halkaise luumut ja ota niistä kivet pois. Viipaloi luumut ja asettele pohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Ripottele kuuman piirakan päälle sokeri ja kaneli. Anna piirakan jäähtyä ja tekeytyä tovi ennen tarjoilua. Valmista tällä välin kardemummavaahto. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja jauhetulla kardemummalla. Tarjoa luumupiirakan kanssa.

4 kommenttia:

  1. Siis taivaallisen ihanan näköinen! Ja kardemummakermavaahtoa. Kuullostaa niin hyvältä :) Pakko testata joku kerta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä, itse ainakin tykkäsin kovasti tuosta yhdistelmästä! :)

      Poista
  2. Oi nam! Kuulostaa herkulliselta yhdistelmältä :-) Kardemummavaahtoa pitää kyllä ehdottomasti kokeilla joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein kardemummavaahtoa joskus piparimutakakun kanssa ja oli senkin kanssa niin hyvää! Kanelivaahtokin toimisi tämän kanssa aivan varmasti. ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥