5.9.2012

Banoffee


Banoffeen reseptejä on pyörinyt monissa blogeissa eikä tämäkään ohje niistä muista eroa juurikaan. Käytin tässä vain karamellisoitua maitotiivistettä, joka on jo valmista kinuskia eikä sitä siis tarvitse keitellä kattilassa montaa tuntia! :) Tämä herkku on siis entistäkin nopeampi ja helpompi valmistaa! Täytyy kokeilla tehdä tätä joskus vaikkapa mansikoista tai vadelmista. Varmasti niinkin hyvää. :-)

Banoffee

Pohja:

250 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:

1 prk makeutettua maitotiivistettä, karamellisoitua
2-3 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria

kaakaojauhetta ja valkosuklaata rouhittuna koristeluun

Sulata voi, murskaa keksit ja sekoita ne keskenään hyvin. Laita irtopohjavuoan (itselläni 20 cm) pohjalle leivinpaperia ja painele keksiseosta pohjalle sekä hieman reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pilko banaanit. Kaada makeutettu maitotiiviste pohjan päälle ja lado banaaniviipaleita kyseisen kinuskin päälle. Lusikoi banaanien päälle kermavaahto. Koristele torttu muutamalla banaaniviipaleella. Sihtaa tortun päälle kaakaojauhetta ja laita siihen halutessasi myös hieman valkosuklaarouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥