15.8.2012

Pekoni-kinkkupiirakka


Viime viikonlopun synttäreilleni tein vielä tämän pekoni-kinkkupiirakan, joka oli aikas tuhti tapaus! :) Pohjan ohjeen otin täältä ja tykästyin siihen kyllä! Ei ihan perinteinen pohja ja mielellään teen samanlaisen pohjan toistekin. 

Pekoni-kinkkupiirakka

Pohja: 

2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g pehmeää voita tai margariinia
½ pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
(1-2 rkl vettä)

Täyte: 

140 g pekonia
150 g kinkkua suikaleina (käytin Snellmanin Ohuen ohut Savustettua kinkkua)
muutama miniluumutomaatti
1 sipuli
2 kananmunaa
2 ½ dl ruokakermaa
mausteita (esim. paprikajauhe, mustapippuri, oregano)
muutama palanen Koskenlaskijaa
mozzarellajuustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Nypi pohjan aineet tasaiseksi taikinaksi. Jos sulatejuusto on liian kovaa, pehmennä sitä mikrossa hetken aikaa. Muista varoa sormiasi, sillä juusto voi tulla kuumaksi! Painele taikina n. 26 senttisen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (n. 3 cm). Suikaloi pekoni. Palastele sipuli. Paista pekoni- ja kinkkusuikaleita sekä sipulia hetki pannulla. Kaada täyte pohjan päälle. Siivuta luumutomaateista ohuita viipaleita ja asettele niitä täytteen päälle Koskenlaskija-palasten kanssa. Sekoita keskenään kulhossa kananmunat ja ruokakerma sekä mausteet. Kaada täytteen päälle. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa kunnes täyte on hyytynyt, n. 30-40 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥