25.8.2012

Kuningatarhillo

Niin makoisaa hilloa, että ampparikin tuli het apajille. ;)
K-Supermarketissa oli tällä viikolla eurolla piskuisia rasioita ulkomaisia vadelmia ja pensasmustikoita. Ostin kumpaistakin rasiat mielessäni tehdä niistä jotain aivan muuta. Mutta hilloksi ne nyt kuitenkin päätyivät. Mansikkahillo ja kuningatarhillo ovat ehdottomasti parhaimpia omasta mielestäni! <3 Ohjeen otin Dansukkerin sivuilta, mutta pienensin sitä rutkasti. :-)

Kuningatarhillo

125 g vadelmia
125 g mustikoita
n. 2 rkl vettä
1 ½ dl hillosokeria

Kaada vesi ja peratut marjat kattilaan. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri joukkoon. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti n. 10 min. Sekoita välillä ja kuori mahdollinen vaahto pinnalta.

Jäähdytä parikymmentä minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes hillo alkaa hyytyä ja marjat eivät nouse enää pintaan. Annostele hillo pestyyn ja kuumennettuun lasipurkkiin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä. Hillo hyytyy lopullisesti n. vuorokauden kuluessa.

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä.
    Mä oon niin laiska, että hillot jää tekemättä..Inhoan kippojen keittelyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä noita hilloja tule itsekään tehtyä kovin usein, max. 2 kertaa kesässä. ;-)

      Poista
  2. Ihanaa hilloa!:) Hauskaa, kun ampiainen tuli sopivasti kuvaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sattui kyllä niin sopivasti tuo amppari tulemaan kuvaan! :D

      Poista
  3. Sullahan on täällä komea uusi blogi pystyssä =) Kuningatarhilloa pitäisi kyllä kokeilla, se on parasta heti mansikkahillon jälkeen. Kolmantena mulla onkin omenahillo, joka on ihan mahtavaa mielestäni esim. kääretortussa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Omppuhillokin on kyllä hyvää, ainakin munkeissa! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥