Karpalo-valkosuklaajuustokakku

Vietin tänään synttäreitäni pienellä porukalla ja tein sitä varten 
tämän ihanan juustokakun. 


Huomasin RuokaPirkka-lehdessä mainoksen Crème Bonjourin uudesta karpalotuorejuustosta ja sain siitä heti idean tehdä kakun synttäreilleni. Kävin etsimässä tuorejuustoa Jyväskylän keskustan isoimmista ruokakaupoista, mutta en sitä onnistunut löytämään. Lopulta K-Market Kauppahalli toi asiaan helpotuksen ja löysin kuin löysinkin tuorejuuston sen piskuisilta hyllyiltä! =) Kakusta tuli oikein herkullinen ja nuo päällä olevat tuoreet vadelmat ja mustikat toivat oman mukavan lisänsä kaiken makeuden keskelle. :) 

Karpalo-valkosuklaajuustokakku

Pohja:

150 g Rainbow'n suklaahippukeksejä (muutkin keksit toki käyvät)
50 g voita

Valkosuklaatäyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
n. 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3 rkl vettä

Karpalotäyte:

200 g Crème Bonjourin karpalotuorejuustoa 
2 dl vispikermaa
n. 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
3 rkl vettä

Murskaa keksit esim. tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan n. 20 cm. Painele seos vuokaan. Huom! Voit tehdä esim. leivinpaperista korkeita suikaleita, jotka asetellaan irtopohjavuoan sivuille. Liota valkosuklaatäytteen liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata valkosuklaa esim. mikrossa. Vaahdota kerma ja lisää sinne tuorejuusto, sokerit ja valkosuklaata. Kuumenna vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita hieman jäähtyneenä täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia. 

Valmista karpalotäyte. Liota täytteen liivatelehtiä 5-10 minuuttia. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja sokerit. Kuumenna vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita hieman jäähtyneenä täytteeseen ja kaada täyte vuokaan toisen hyytyneen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli. Koristele kakku esim. tuoreilla vadelmilla, mustikoilla ja sitruunamelissan lehdillä. 



Ihania kukkia sain lahjaksi. :)



Kommentit

  1. Nam! Karpalon ja valkosuklaan yhdistelmä on kyllä ihana :-)

    VastaaPoista
  2. Hihii, mitäs me samikset: minäkin viikonloppuna tuijottelin kyseistä mainosta ja hahmottelin päässäni karpalojuustokakun reseptiä. : D Itse ajattelin yhdistää sen kinuskin kanssa, mutta eipä tuo valkosuklaakaan yhtään pöllömmältä vaihtoehdolta kuulosta... Herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee! :D Varmasti toimii kinuskin kanssa loistavasti. Jään odottelemaan tuotoksiasi! ;-)

      Poista
  3. Todella hyvännäköinen! Ja aina osaat niin kauniisti koristella annokset :)

    VastaaPoista
  4. Oho, en olekaan huomannut karpalotuorejuustoa kaupassa. Tällainen kakku on varmaan mainio käyttökohde!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tainnut tulla vasta tässä kuussa kauppoihin, joten ei ihmekään, jos et ole moiseen törmännyt. :) Tällaiseen kakkuun sopi tuo tuorejuusto kyllä kuin nenä päähän! ;)

      Poista
  5. Juuri eilen huomasin kaupassa tämän uutuuden ja ostin tottakai, nyt mietinnässä mitä teen, luultavasti jotain juustokakkua kehittelen. :)

    VastaaPoista
  6. Testattu resepti muutamaan otteeseen ja kyllä niin hyvää on ollut! Todellinen herkku!Kerran meni täytteet vähän sekaisin, laitoin karpalotäytteeseen tuota valkosuklaata: ei huono yhdistelmä sekään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten mukava kuulla!! :) Ja varmasti sopii valkosuklaa karpalotäytteeseen, nams! :)

      Poista
  7. Tätä täytyy ehdottomasti tehdä jouluna!!! On jo nyt vesikielellä...nam, nam

    VastaaPoista
  8. Ihanan kuuloinen kakku, pakko testata tätä!:) En ole ennen tehnyt juustokakkua, ja juttelin ystäväni kanssa, joka oli jouluna tehnyt tuplasuklaajuustokakun. Hän kertoi kakusta tulleen melko jämäkkää, ohjeessa neuvottiin laittamaan 3 liivatelehteä/kerros. Onko tämä kakku miten jämäkkä? Itse suosisin enemmän hieman kuohkeampaa. Ja löytyykö joitain muita vinkkejä ensimmäisen kakun tekoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja pahoittelen kovasti, että vastaan vasta nyt! :/ Luulen, että tuo ystäväsi juustokakun jämäkkyys johtui siitä, että suklaa itsessäänkin hyydyttää kakkua. Joten välttämättä suklaajuustokakkuihin ei liivatetta tarvisi laittaa. Muistaakseni tämä kakku ei ollut niin hirmuisen jämäkkä. Voithan kuitenkin kokeilla jättää tuosta valkosuklaaosuudesta vielä yhden liivatelehden pois. :) Vinkkejä ensimmäisen juustokakun tekoon:

      *Kannattaa laittaa irtopohjavuoan reunoille leivinpaperista leikatut suikaleet, jotka helpottavat kakun poisottoa vuoasta. Jos leivinpaperisuikaleita ei käytä, niin sitten kannattaa ehdottomasti ottaa avuksi ohut veitsi, jonka avulla avittaa varovasti juustokakun reunoja irtoamaan vuoasta. Jos vuoan lähtee irroittamaan ilman tuota toimenpidettä, tulee kakun reunoista röpeliäiset.

      *Kannattaa muistaa myös laittaa liivatteet tarpeeksi kuumaan veteen, jotta ne varmasti sulavat sinne. Muuten kakkuun tulee inhottavia pitkiä "luiruja", joita on aika ällöttävä syödä kakun seassa. :P

      *Pohjaa ei kannata painella liian lujaa vuokaan, sillä muuten siitä tulee ihan liian kova ja kakkua on hankala leikata.

      Tässä nyt jotain neuvoja. Toivottavasti auttaa! :) Eikä se juustokakun tekeminen loppujen lopuksi ole lainkaan hankalaa, kunhan sen ekan kakun on saanut tehtyä. :)

      Poista
  9. Pistitkö oikeasti 1dl sokeria kumpaankin täytteeseen? :O Pistin valkosuklaatäytteeseen jonkin verran alle sen sokeria ja siitä tuli niin makeaa että hyvä jos sitä pystyy syönmään :( karpalotäytteeseen laitoin sitten puol desiä jos sitäkään.. ja on minun suuhuni sekin aika makeaa. Sit viel kysyisin että mistä ylemmän kerroksen punainen väri? Noilla aineilla ei saanut mitään väriä aikaiseksi ja se karpalotuorejuusto muutenkin oli niin mautonta että onneksi pakastimessa oli viinimarjoja.. heitin niitä sitten sekaan :)

    VastaaPoista
  10. Hei Anonyymi,

    ohjeessa lukee n. desilitra sokeria eli kannattaa aina mennä oman maun mukaan sokerilla maustaessa. Jotkut tykkää makeammasta, jotkut ei. :) Harmi jos sinulle tuli siltikin liian makeaa, vaikka vähensitkin sen määrää. :/ Olen tainnut laittaa tuohon ylempään kerrokseen pari tippaa elintarvikeväriä, siitä tuo voimakkaampi väri. =)

    VastaaPoista
  11. Tein ylioppilasjuhlaan tämän ohjeesi mukaan ja kakkua kehuttiin taivaalliseksi. Nyt teen sitä uudestaan jos itsekin kerkiäisi maistaa ;)

    VastaaPoista
  12. Hienoa, että on vieraille maistunut! :) Toivottavasti sait itse uudesta kakusta kunnon maistiaiset! ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥