27.7.2012

Itse tehty ketsuppi

Yhteishyvän sivuilta löytyi ohje ketsuppiin, jota päätin oitis kokeilla. Kaupassa sattui olemaan tomaatit tarjouksessa, joten niihin ei juurikaan euroja tuhlaantunut. Lisäsin ohjeeseen hieman suolaa, koska se kaipasi sitä omasta mielestäni. Mutta muuten tämä oli aivan unelmahyvää ketsuppia! Tehtiin illalla hamppareita, joiden väliin tämä sopi mainiosti. Testailkaahan tekin ketsuppia, nyt kun kotimaiset tomaatitkin ovat vielä niin edullisia! :)

Ketsupin ohje

5 kypsää tomaattia

1 pieni sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä (laitoin itse auringonkukkaöljyä)

3 rkl tomaattisosetta (70 g pieni purkki riitti tähän hyvin)

1 ½ rkl punaviinietikkaa (laitoin valkoviinietikkaa)

3 rkl fariinisokeria

0,25 tl cayennenpippuria

(hieman suolaa)

Halkaise tomaatit ja poista kannat. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon kaikki ainekset. Anna seoksen kiehua ilman kantta n. 10 minuuttia. Soseuta ja purkita puhtaaseen lasipulloon. Sulje ja anna jäähtyä. Ketsuppi säilyy jääkaapissa n. viikon.

2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy ehdottomasti testata! Olen tehnyt itse myös paholaisen hilloa ja se oli todella onnistunut satsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tein joskus samaista hilloa ja oli kyllä hyvää! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥