19.6.2012

Raparperipiirakka


 

Eilen tein raparperipiirakkaa, jota nautittiin kevyesti vatkatun Flora Vanillan kanssa. Miten voikin noin simppeli yhdistelmä olla aivan taivaallisen hyvää?! :D Olisin laittanut tähän tavallisen maitorahkan sijasta Arlan raparperi-mansikkarahkaa, mutta en löytänyt sitä valitettavasti mistään. Olen siis tällä hetkellä viettämässä kesää kotikonnuillani, missä täytyy tyytyä siihen mitä kaupasta sattuu löytymään. ;) Ohje on Arlan sivuilta. 

Raparperipiirakka

Pohja:



150 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:



n. 400 g raparperia

1 prk maitorahkaa

1 dl sokeria

2 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria



Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimaakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää ne taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä ripaus taikinaa piirakan päälle ripoteltavaksi. Pilko raparperit vuokaan. Sekoita muut ainekset ja kaada seos tasaisesti raparperien päälle. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 35 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥