12.6.2012

Hyydytetty mansikka-raparperikakku


 

Miehen synttäreitä vietettiin eilen pienellä porukalla. Leivoin sinne mm. tämän ihanan mansikka-raparperikakun. Käytin täytteessä Arla Ingmanin uutta raparperi-mansikkarahkaa, joka maistuu mielestäni niin herkulliselta! Sitä voisi syödä ihan vain pelkiltäänkin suoraan purkista! ;) Kakun koristelin sokerimassasta tehdyllä ruusulla ja kermalla, johon olin sulattanut tummaa suklaata joukkoon. Tämä kakku voisi muuten sopia vallan hyvin juhannuspöytään!

Mansikka-raparperikakku

Pohja:



200 g Dominoita

50 g voita




Täyte:

1 prk Arlan raparperi-mansikkarahkaa

2,5 dl Flora vanillaa

5 liivatelehteä

½ dl maitoa




Kiille:



400 g mansikoita

1 dl sokeria

1 dl punaista mehua

3 liivatelehteä

Murenna keksit, sekoita murut voisulan kanssa ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kuumaan maitoon. Lisää liivateseos täytteeseen ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes rahkaseos on hyytynyt. Soseuta marjat sokerin kera. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja sulata kuumaan mehuun. Lisää seos survottujen marjojen joukkoon ja nostele hyytyneen täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.


Ja tältä näytti kahvipöytä! Muista jutuista on tulossa myöhemmin omat postauksensa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥