Aku Ankka -täytekakku


 

Tein miehen synttäreille vielä toisenkin kakun. Halusin kokeilla kakkukuvaa, sillä en ollut ikinä ennen sellaista laittanut kakun päälle. Noh huonostihan siinä kävi, kuten kuvasta näkyy. Kuva halkesi heti vähän, kun olin laittanut sen kakun päälle ja muutaman minuutin päästä kuva olikin jo haljennut kokonaan. :| Saas nähdä uskallanko enää koskaan ostaa kakkukuvaa. Kakun tein taas 20 cm:n irtopohjavuokaan ja pohja ohjeen otin täältä. Lisäsin tosin vaniljasokeria tuohon lisäksi. Täyte oli ihanan mangoista ja tuo suklaakerma päällä niin hyvää. Sen mausta tuli mieleen vähän Fazerina!

Mangoinen täytekakku

Pohja:

3 kananmunaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta
(2 tl vaniljasokeria)



Täyte:



1 prk mangoviipaleita (esim. Rainbow)

2 dl vispikermaa

200 g Valion mangotuorejuustoa


Kostutus:



n. 1 dl maitoa

1-2 tl vaniljasokeria




Pursotukset:



n. 4 dl Flora Vanillaa

100 g tummaa appelsiinisuklaata

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota n. 20 cm vuoka korppu- tai vehnäjauhoilla. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

Puolita hyvin jäähtynyt kakkupohja. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon mangotuorejuusto. Muussaa esim. haarukalla mangoviipaleet. Sekoita maito ja vaniljasokeri keskenään ja kostuta pohja. Lisää pohjalle mango ja kermaseos. Nosta kakun toinen puoli päälle ja kostuta. Kakun voi tehdä esim. irtopohjavuokaan ja antaa levätä jääkaapissa muutama tunti.

Vatkaa Flora Vanilla melkein kuohkeaksi. Sulata suklaa ja vatkaa se kerman joukkoon. Sivele kermaa kakun pintaan. Asettele kakkukuva varovasti kakun keskelle. Tee kakun pinnalle kermapursotuksia. Hyviä vinkkejä pursottamiseen löytyy mm.
Kinuskikissalta!

Kommentit