1.5.2012

Valkosuklaadonitsit




Tein tänä vappuna ihan pienen donitsitaikinan, josta tuli n. 15 donitsia. Eli juuri sopivasti. :) Puolitin ohjeen tästä. Tein donitsien päälle valkosuklaakuorrutteen, jonka kanssa tosin kävi vähän huonosti, kun lurautin liikaa kermaa sulatetun suklaan joukkoon eikä se sitten pysynyt millään donitsien päällä. :/ Onneksi kaapin perukoilta löytyi lisää valkosuklaata, jota sitten sulattelin voin kera donitsien päälle. Ja olikin sitten niin hyvää! :D

Valkosuklaadonitsit


1 muna

½ dl sokeria

1 dl kermaa

1 ½ tl leivinjauhetta

yhden limen raastettu kuori

½ tl kardemummaa

ripaus suolaa

½ tl vaniljasokeria

3-4 dl vehnäjauhoja

1/4 dl öljyä tai sulatettua rasvaa

Keittämiseen

n. 1  l kasvisöljyä


Kuorrutus

130 g valkosuklaata

3 rkl voita


Pinnalle

strösseliä

sulatettua tummaa suklaata

Raasta hyvin pestyn limen kuori. Yhdistä jauhot ja mausteet. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää limenkuoriraaste sekä jauhoseos ja kerma. Lisää lopuksi öljy tai sula, jäähtynyt rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.



Kauli taikina 1–1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 7 cm) kakkusia. Tee kakkusten keskelle reikä sormella tai esim. tyllan toisella päällä. Keitä donitseja kuumassa öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Nosta kypsät donitsit talouspaperille.



Sulata valkosuklaa voin kera. Dippaile donitsit suklaassa ja ripota strösseliä pinnalle ennen kuin pinta kuivuu. Tee sulatetusta tummasta suklaasta donitsien päälle vielä halutessasi raitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥