23.5.2012

Valkosuklaa-mangomuffinit



Pääsin mukaan Leivontafoorumin toukokuun extrahaasteeseen, jossa pääsi testaamaan Valion uusia tuorejuustoja (mango + sitruuna). Tein mangotuorejuustosta sitten tällaisia muffineita. Tuo tuorejuusto on kyllä hyvää ja siitä voisi kokeilla joskus tehdä vaikkapa juustokakkua! :)

Valkosuklaa-mangomuffinit

100 g voita

2 kpl kananmunia

1 ½ dl sokeria

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 rkl perunajauhoja

100 g valkosuklaata

2 dl mangososetta (esim. Piltti)

Kuorrute:


200 g Valio Viola mango tuorejuustoa

1 dl vispikermaa

2 rkl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria


Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Rouhi valkosuklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon sula rasva, jauhoseos ja mangosose. Sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jäähdytä muffinit. 


Valmista kuorrute vatkaamalla ensin hieman vispikermaa. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Pursota jäähtyneiden muffinien päälle.

2 kommenttia:

  1. Tänään meinaan kokeilla näitä,kun eilen ostettiin aineet.Todella hyvän kuuloinen resepti. =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥