20.5.2012

Italialaiset lihapullat




Tein viikonloppuna herkullisia italialaisia lihapullia! Ohjeen kokosin monesta eri reseptistä. Mukavaa vaihtelua peruslihapullille! :-)

Italialaiset lihapullat

1 pala paahtoleipää

1 dl maitoa

400 g jauhelihaa

1 kananmuna

1 dl parmesaaniraastetta

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

1 rkl kuivattua basilikaa

1 rkl kuivattua oreganoa

2 rkl tomaattipyrettä

suolaa ja mustapippuria

1 rkl öljyä

Kastike:

1 sipuli

1 rkl öljyä

1 tlk chilillä maustettua tomaattimurskaa

1 tlk valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa

½ tl suolaa

1 tl sokeria

ripaus mustapippuria

Valmista lihapullat. Murenna leipä kulhoon ja kaada maito päälle. Anna seistä muutama minuutti. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla. Lisää kulhoon sipulit ja muut lihapulla-ainekset ja sekoita hyvin. Muotoile murekeseoksesta pyöryköitä kostutetuin käsin ja ruskista niitä pannulla.

Valmista kastike. Silppua sipuli. Kuullota se öljyssä ja lisää tomaattimurskat ja mausteet. Hauduta muutama minuutti. Lisää kastikkeeseen pyörykät ja hauduta kannen alla kymmenisen minuuttia. Tarjoa esim. keitetyn täysjyväspagetin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥