Sitruunajuustokakku


Tein pääsiäiseksi sitruunajuustokakun, joka maistuu niin ihanan raikkaalta! Sopii pääsiäiseen melkein kuin nenä päähän. ;)

Sitruunajuustokakku


Pohja:


150 g digestivekeksejä

50 g voita sulatettuna




Täyte:



4 liivatelehteä


3 rkl appelsiinimehua


200 g maustamatonta tuorejuustoa

2½ dl vispikermaa

1 pieni luomusitruuna

n. 1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria




Kiille:



2 dl appelsiinimehua

2 liivatelehteä


Murskaa keksit jauheeksi esim. tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan n. 20 cm. Liota täytteen liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Raasta sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sekä tuorejuusto, sokeri että vaniljasokeri ja sitruunankuori + mehu. Lämmitä appelsiinimehu kuumaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita hieman jäähtynyt mehu täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.


Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna appelsiinimehusta ½ dl ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä muun mehun kanssa. Kaada kakun päälle varovasti hieman jäähtyneenä. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia tai yön yli ennen kakun irrottamista vuoasta.





Hyvää pääsiäistä kaikille! :)

Kommentit