28.4.2012

Pekoninen lihakastike


Tein tällä viikolla lihakastiketta, johon päätin laittaa lisäksi pekonia. Sepäs olikin tähän oivallinen lisä. Muutenhan tämä on oikein perusruokaa, joko tästä tykkää tai ei. :D


Lihakastike

400 g maustamattomia porsaansuikalaita

pippuria myllystä, suolaa, paprikajauhetta, chilijauhetta

1 pkt pekonia

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

6 dl vettä

1 lihafondi- tai lihaliemikuutio

50 g voita

n. 1 dl vehnäjauhoja

1 rkl tomaattipyrettä



Hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi pekoni. Paista sipuleita, pekonia ja porsaansuikaleita pannulla öljyssä. Mausta. Laita kattilaan vesi ja lihafondi- tai lihaliemikuutio ja anna veden lämmetä hiljalleen. Kaada lihat ja sipulit veteen.


Sulata voi paistinpannulla ja sirottele vehnäjauhot voin päälle. Ruskista koko ajan sekoittaen. Lisää tomaattipyre. Lisää seos sitten kiehuvaan veteen. Anna kastikkeen hautua kattilassa hiljalleen n. puolisen tuntia. Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥