Pehmeä suklaakakku (gluteiiniton)



Uusimmasta Leivotaan-lehdestä löysin ohjeen tähän helppoon suklaakakkuun, joka on samalla gluteiiniton. Ihan mielenkiinnosta halusin kokeilla tätä, että miltä mahtaakaan suklaakakku maistua ilman vehnäjauhoja. Ja pakko myöntää, että oli tämä hyvää! Ihanan pehmeää, kuten alkuperäisen reseptin nimestäkin voi päätellä. Tätä kannattaa ehdottomasti tehdä, vaikkei gluteiinittomasti muuten leipoisikaan. Aineksetkin taitavat löytyä useimpien kaapeista ilman kaupassa käyntiä. :) Laitoin itse maidon tilalle vahvaa kahvia, joka toi mukavan lisämausteensa kakkuun. Vuokana minulla oli 20 cm:n irtopohjavuoka, joten pidin kakkua hieman kauemmin kuin ohjeessa sanotaan. Olisi voinut pitää sittenkin vähän vähemmän aikaa, niin olisi tullut kunnon mutakakku. :D

Kakun voi muuten maustaa esim. pestyn appelsiinin raastetulla kuorella!

Suklaakakku

75 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 ½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa tai vahvaa kahvia
voita ja kookoshiutaleita vuokaan

Voitele halkaisijaltaan n. 22 cm:n irtopohjainen vuoka ja sirota päälle kookoshiutaleita. Sulata voi. Sekoita munat ja sokeri. Mittaa ja sekoita kulhossa keskenään kaakaojauhe, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos muna-sokeriseokseen voisulan ja maidon tai kahvin kanssa ja sekoita ainekset melko löysäksi taikinaksi.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä sitä 175-asteisen uunin alaosassa vajaa 25 minuuttia. Jäähdytä kakku ja irrota sitten vuoasta.

Kommentit