24.4.2012

Kolmen sitruksen sima


Muokkasin viime vuonna tekemääni simaa laittamalla tähän mukaan limeä. Tuossa vähän jo maistelin tätä ja oikein makoisaltahan tuo maistui! Nyt ei muuta kuin odotellaan vappua ja valmista simaa! Ehkäpä luvassa on myös jotain muutakin vappuun kuuluvaa. Katsoo nyt miten jaksaa leivoskella. ;)



Kolmen sitruksen sima


4 litraa vettä

250 g fariinisokeria

250 g sokeria

1 sitruunan mehu

1 appelsiinin mehu

1 limen mehu

1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)




Lisäksi:

rusinoita

sokeria




Kiehauta puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle. Sekoita loput vedestä sekä sitruuna-, lime- ja appelsiinimehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥