Piparimudcake ja kardemummavaahtoa


Pirkka-lehdessä huomasin ohjeen tähän jouluiseen mutakakkuun ja olihan sitä tietenkin pakko kokeilla, mutakakkujen ystävä kun olen. :D Hieman taas muokkailin ohjetta, laitoin mm. valmista piparkakkumaustetta ja tein vain puolikkaan taikinan. Tämä mutakakku maistui hämmentävästi ihan piparitaikinalta! Eli jos tykkää piparitaikinasta, kannattaa kokeilla tätä ohjetta. :P Mutakakun lisäksi tein löysäksi vaahdotettua kardemummavaahtoa. Vaikka tuossa kuvassa se näyttääkin ihan siltä kuin sitä ei olisi vatkattu ollenkaan.. Noh mutta, namia oli kuitenkin!

Piparimudcake ja kardemummavaahtoa

75 g voita

100 g tummaa suklaata

1 ½ dl vehnäjauhoja

3/4 tl leivinjauhetta

1½ tl piparkakkumaustetta

1 tl vaniljasokeria

2 munaa

½ dl ruokosokerisiirappia

½ dl sokeria




Pinnalle:

tomusokeria



Lisäksi:

2 dl kermaa

n. 2 tl jauhettua kardemummaa

sokeria

Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Sulata rasva ja suklaa esim. mikrossa. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri ja siirappi napakaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita jauhoseos myös taikinaan. 

Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 13-14 minuuttia. Jäähdytä kakku ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Koristele mutakakku ripottelemalla sen pinnalle tomusokeria. Vatkaa kerma ja mausta kardemummalla ja sokerilla. Tarjoa kardemummavaahto piparimudcaken kanssa.

Kommentit