22.12.2011

Marmeladimakeiset


Kokeilin tehdä marmeladeja ja näistähän tuli yllättävän hyviä! :D Ohjetta katselin täältä ja täältä. Harmikseni sokeri alkoi sulaa tuosta pinnalta pois, en tiedä mikä siihen oli syynä. :/ Ehkä mehuvalintani oli huono, kun tein tätä kaupan tiivistemehusta. Mutta muuten kyllä onnistuivat kiitettävästi. :) Ja ihanan joulunpunaisia näistä tuli! :)

Marmeladimakeiset

1 dl sokeria

1 1/4 dl laimentamatonta ja sokeritonta mehua

3 liivatelehteä

1 rkl vettä

tippa ruokaöljyä


Sekoita kattilassa sokeri ja mehu. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Keittele sokeri-mehuseosta niin kauan, että seos saavuttaa 122 asteen lämpötilan/kuula-asteen eli kylmään veteen tipautetusta pisarasta voi muotoilla sormissa pehmeän pallon (tätä en kyllä itse edes kokeillut...). Kuumenna vesi ja sulata puserrellut liivatteet siihen. Lisää mehu-sokeriliemeen ja sekoita hyvin. Anna lämpötilan laskea, liian kuuma sokeriliemi tarttuu muottiin helposti kiinni. Voitele sillä aikaa pakastusrasia tai muu pieni astia öljyllä. Kaada marmeladiseos astiaan ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Pistä sitten n. tunniksi pakkaseen. Irrota marmeladi rasiasta veistä apuna käyttäen ja leikkaa veitsellä tai saksilla haluamasi muotoisiksi paloiksi. Kierittele marmeladit sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥