21.12.2011

Lasimestarin silli


Joulua varten tein lasimestarin silliä! Ohje on otettu jostain päin nettiä. :)

Lasimestarin silli

2-3 suolasilliä (tai kevytsilliä)

1 porkkana

1-2 sipulia tai punasipulia

1 tl kokonaisia valkopippureita

½ tl kokonaisia mustapippureita

½ tl kokonaisia maustepippureita

2-3 laakerinlehteä

1-2 tl sinapinsiemeniä

Liemi:

1 dl väkiviinaetikkaa

2 dl vettä

1 dl sokeria

Perkaa sillit. Liota kaloja kylmässä vedessä muutama tunti. (Kevytsilliä ei lioteta.) Valuta ja leikkaa kalat parin sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Lado kalat ja mausteet kerroksittain lasipurkkiin. Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä. Kaada liemi purkkiin kalojen päälle. Anna maustua pari päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥