14.12.2011

Härkäruukku


Eilen tein härkäruukkua, josta tulikin samantien parasta ruokaa ikinä. :D Hyvin kermaista ja maistuvaa sekä liha ihanan mureaa. Tämä pääsi heti meidän herkkuruokien ykköseksi! =) Idean ruokaan sain Snellmanin sivuilta ja hieman taas muokkasin sitä omaan makuun sopivammaksi. :)

Härkäruukku

500 g (punaviini)härkää tai nautaa suikaleina

1 sipuli

½ dl soijakastiketta

1 rkl sinappia

2 dl kuohukermaa

2 ½ dl ruokakermaa (tai vaihtoehtoisesti toinen purkki kuohukermaa)

n. 60 g pippurijuustoa (esim. Castello)

mustapippurirouhetta

voita paistamiseen

Laita soijakastike ja sinappi kattilaan ja sekoita. Lisää kattilaan kermat sekä pippurijuusto palasina ja anna kiehua hetki miedolla lämmöllä. Ruskista lihat ja pilkottu sipuli voissa pannulla ja mausta mustapippurilla. Lisää kattilaan. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin tunti tai kunnes lihat ovat mureita. Tarjoa esim. perunamuussin tai riisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tein ekaa kertaa elämässä härkäruukkua ja tän ohjeen vuoks teen kyllä uudestaa :) niiiiiin todella hyvää! Kiitos hyvästä ohjeesta!!

    VastaaPoista
  2. Voi miten kiva kuulla, että maistui! :) Tämä on kyllä edelleenkin yksi lempiherkkuruoistani. ^_^
    Aurinkoisia syyspäiviä sinulle! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥